Geld verdienen met affiliate marketing

Is affiliate marketing een betrouwbare manier van geld verdienen? Jazeker. De term affiliate marketing klinkt Engels en veel mensen denken daarom dat deze manier van geld verdienen niet mogelijk is in Nederland. Maar niets is minder waar.

Affiliate marketing wordt al meer dan 20 jaar toegepast in Nederland en wordt steeds bekender. Het is een veilige methode om online geld te verdienen, want het risico is zeer laag.

Affiliate marketing is perfect geschikt voor beginners. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin stopt en je kunt met affiliate marketing ook zogenaamd passief inkomen verdienen – dit betekent dat je ook geld verdient op de momenten dat jij niet aan het werk bent.

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat affiliate marketing is en of deze manier van online geld verdienen bij jou past.

Wat is affiliate marketing?

Bij affiliate marketing raad je producten van iemand anders aan. Je stuurt mensen met een goede tip door naar een andere website. Zodra iemand iets via jou koopt ontvang je een vergoeding.

Voorbeeld

Onderstaand stukje tekst + afbeelding zou bijvoorbeeld op een website over persoonlijke groei of over thuiswerken kunnen staan:


Naast mijn computer heb ik een letterbord staan met een spreuk die op dat moment betekenisvol voor mij is en mij motiveert.

Het letterbord wat je hier ziet heb ik vorig jaar bij Bol.com aangeschaft. Het mooie vind ik eraan dat ie naast witte ook gouden letters heeft.


De tekst “Bol.com” hierboven is een klikbare link. De afbeelding ook. Zodra je op de link hierboven klikt of op de afbeelding, komt je op de website van Bol.com terecht. Precies op de pagina waar dit letterbord verkocht wordt.

Zodra je vervolgens iets koopt op Bol.com dan krijg ik een vergoeding. Jij merkt daar verder niks van. Je betaalt gewoon de normale prijs. De vergoeding die ik krijg wordt betaald door Bol.com. Als bedankje voor het aanbrengen van een koper.

Dit wordt allemaal automatisch bijgehouden en aan het eind van de maand worden de vergoedingen bij elkaar opgeteld en uitbetaald.

Voorbeelden van affiliate marketing

Het leuke is dat ik niet alleen geld kan verdienen door naar dat letterbord te verwijzen, maar met werkelijk waar alles wat op Bol.com te koop is! Dus ook kinderwagens, laptops, boeken, t-shirts, toiletpapier, moederdagcadeaus, gadgets en weet ik wat allemaal nog meer.

Daarnaast is Bol.com niet de enige website met een zogenaamd affiliate programma. Ook webwinkels als Wehkamp en CoolBlue hebben een affiliate programma. Zelfs datingsites en reisbureaus willen jou graag als affiliate!

Overigens kun je ook zonder eigen website starten met affiliate marketing. Een Instagram- of Facebook account mag namelijk ook. Al zul je met een website in de meeste gevallen veel meer kunnen verdienen.

Geld verdienen

Er zijn al veel mensen in Nederland die een fulltime inkomen verdienen met affiliate marketing. Maar je kunt het ook als bijverdienste naast je huidige werk doen.

Affiliate marketing is helemaal niet ingewikkeld. Het kan anoniem als je dat wilt. En je kunt zelf je eigen tijd indelen. Een eenmaal geplaatste link blijft geld opleveren, ook als je even met iets anders bezig bent. Het internet staat 24 uur per dag aan.

Wil jij graag meer weten over affiliate marketing en misschien zelfs vandaag nog aan de slag? Bekijk dan deze video waarin alles wordt uitgelegd over affiliate marketing!

Vergelijkbare berichten