Geld verdienen met artikelen schrijven

Wil jij graag online geld verdienen met artikelen schrijven? Dan heb je geluk, want er worden steeds meer mensen gevraagd voor het schrijven van teksten voor websites.

Daardoor is het prima mogelijk om € 10,- of meer per geschreven tekst te verdienen.

En het maakt daarbij niet uit of je een ervaren schrijver bent of een absolute beginner. Je hoeft namelijk helemaal geen professional te zijn om online geld te kunnen verdienen met teksten schrijven. Er worden teksten van alle niveaus gevraagd.

Al is het natuurlijk wel zo dat je nóg meer geld voor je artikelen krijgt wanneer deze foutloos zijn geschreven én inhoudelijk waardevol zijn.

€ 10,- per artikel is echt het absolute minimum wat je kunt verdienen.

Wil je weten hoe je vandaag nog kunt beginnen met schrijven en verdienen? Je kunt schrijven voor jezelf of schrijven voor een ander. Hieronder lees je meer over beide methodes en kun je kiezen welke het beste bij jou past.

Verdienen met artikelen schrijven voor anderen

De snelste manier om geld te verdienen met artikelen schrijven is door je tekst direct te verkopen zodra deze klaar is.

Na verkoop ontvang jij direct je geld. En kun je weer verder met het schrijven van een volgend artikel.

Misschien vraag je je af wie er nou op jouw teksten zit te wachten, maar dat zal je verbazen. Eigenaren van websites staan te springen om artikelen voor hun website. Want hoe meer (goede) artikelen er op hun website staan, hoe meer geld zij verdienen. Voor hen is dit een goedkope manier van online marketing (=reclame).

Zij willen jou dus graag betalen wanneer jij online teksten voor hun website schrijft.

Op de korte termijn kost het inkopen van teksten geld, maar op de langere termijn verdienen zij dit geld dubbel en dwars weer terug.

Artikelen schrijven voor anderen kan dus een mooie manier zijn om geld te verdienen vanuit huis. En heeft zowel voordelen voor jou (direct geld) als voor de website eigenaar (groei van de website en dus ook meer geld op de langere termijn).

Verdienen met artikelen schrijven voor je eigen website

Wanneer je besluit om te gaan schrijven voor je eigen website dan kun je op de langere termijn veel meer geld verdienen.

Als je slechts één tekst op jouw website hebt staan dan verdien je over het algemeen vrijwel niks of heel erg weinig. Want een website met zo weinig tekst wordt niet goed gevonden.

En een website met slechts 5 artikelen verdient over het algemeen slechts enkele euro’s per maand. Dit is ook waarom veel mensen na een paar artikelen stoppen met schrijven voor hun eigen website. Want ze denken dat het niet goed werkt.

Toch loont het de moeite om door te gaan met schrijven voor jouw blog of website. Want zodra je op 10-20 of meer artikelen zit, dan zul je gaan zien dat je inkomsten gaan groeien.

Hier is doorzettingsvermogen voor nodig, maar als je dat lukt dan heb je ook wat moois staan: een maandelijks inkomen dat groeit naarmate jij meer schrijft. Elk nieuw artikel dat je plaatst zorgt weer voor een paar euro extra aan maandelijkse inkomsten.

En het leuke aan deze manier van online geld verdienen is dat je op een gegeven moment tijdelijk kunt stoppen met schrijven en dit nauwelijks zult merken aan je maandelijkse inkomsten. Die lopen namelijk gewoon door.

Want de artikelen op jouw website blijven online staan. En blijven dus ook geld opleveren, ook als jij die dag of die week even rustig aan doet.

Hoe langer je website bestaat, hoe langer je even ongestraft pauze kunt nemen.

Vragen

Hoeveel verdien je met het schrijven van artikelen?

Als je schrijft voor anderen dan verdien je over het algemeen 1,5-2 cent per woord. Wanneer je professioneel schrijver bent dan kan dit oplopen tot 5 cent per woord of nog meer.

En als je schrijft over specifieke onderwerpen waar niet iedereen kennis van heeft, dan kun je ook meer geld vragen voor je teksten.

Schrijf je voor je eigen website, dan verdien je enkele euro’s per artikel per maand. Zodra je website gaat groeien zullen enkele van jouw artikelen doorgroeien naar enkele tientjes per maand, elke maand weer.

Cursus Geld Verdienen Met Artikelen Schrijven

Wil je graag elke maand extra geld op je rekening dankzij het schrijven van artikelen? Bekijk dan de cursus Geld verdienen met artikelen in 30 dagen.

Conclusie

Je kunt prima geld verdienen met het schrijven van artikelen. Hieronder staan nog even de voor- en nadelen van beide methodes samengevat:

Schrijven voor iemand anders

  • ✅ Direct geld
  • ❌ Stop je met schrijven? Dan stop je ook met verdienen

Schrijven voor je eigen website

  • ✅ Stap voor stap bouwen aan een maandelijks inkomen, ook als je tijdelijk niet schrijft
  • ❌ Langer wachten op je eerste verdienste

Vergelijkbare berichten