Zo verdien je geld met TikTok

Zit je vaak op TikTok en wil je graag geld verdienen met het maken van foto’s of video’s? In dit artikel lees je hoe je succesvol geld kunt verdienen met TikTok. Volop in de spotlights als influencer of anoniem op de achtergrond? Het kan allemaal.

Lees verder en ontdek hoe jij kunt schitteren op TikTok én je bankrekening kunt laten groeien. Klaar om je TikTok-reis naar financiële vrijheid te beginnen? Let’s go!

Snel geld verdienen met TikTok

Wat is TikTok en hoe werkt het?

Wat is TikTok?

TikTok is een app waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken en delen met hun volgers. De video’s zijn meestal 15 seconden lang en worden vaak begeleid door muziek of een andere vorm van audio.

Wat maakt TikTok zo aantrekkelijk?

De meeste TikTok-ers vinden de app zo fijn om doorheen te scrollen. Een kleiner deel vindt het juist heerlijk om zelf leuke korte video’s te maken en deze te delen.

TikTok heeft veel handige en gebruikersvriendelijke functies waarmee je in een handomdraai leuke creatieve video’s kunt maken, zoals filters, effecten en overgangen. Zelfs als je absoluut a-technisch bent!

Zodra je een filmpje hebt gemaakt en bewerkt kun je deze uploaden naar je profiel. Andere gebruikers die zich abonneren op jouw profiel kunnen deze video’s bekijken, liken en delen. 

Hoe maak je een TikTok-account aan?

Om geld te verdienen op TikTok heb je natuurlijk een TikTok account nodig. Het aanmaken van een account is eenvoudig en gratis. Je kunt de app downloaden op je telefoon en vervolgens registeren met je e-mailadres, telefoonnummer of een bestaand social media-account, zoals Facebook of Instagram.

Belangrijk om te weten

Richt je met je TikTok kanaal op een specifiek onderwerp, dit wordt ook wel doelgroep of niche genoemd. Voorbeelden van niches zijn:

  • moederschap
  • fitness
  • fietsen repareren
  • hondenliefhebbers

Veel mensen posten gewoon random dingen. Op de ene dag een grappig filmpje van hun hond, op de volgende dag een quote over geld verdienen en op de derde dag een filmpje met een zelf beschilderd t-shirt.

Dat is misschien leuk voor mensen die jou persoonlijk kennen. Maar als je je kanaal wilt laten groeien zodat het ook interessant wordt voor mensen die jou niet kennen zul je een doelgroep of niche moeten kiezen.

Want als jouw video’s allemaal over hetzelfde onderwerp gaan, of dezelfde doelgroep aanspreken, dan zijn ál jouw video’s ineens interesssant voor je volgers. Het algoritme van TikTok zal jouw video’s dan ook vaker aan jouw volgers laten zien. 

Doordat jouw volgers jou vaker te zien krijgen kun je een band met hen opbouwen waardoor je meer views op je video’s krijgt. En dus ook meer inkomsten.

Beste manieren om geld te verdienen op TikTok

1. Hoe jij geld kunt verdienen als TikTok-influencer

De bekendste manier om geld te verdienen is als TikTok-influencer. TikTok influencers werken samen met merken. Jij promoot dan hun producten of diensten in jouw video’s en kunt hier geld mee verdienen. Uiteraard kies je producten die interesssant zijn voor jouw volgers en bij jouw stijl passen. 

Het is helemaal niet moeilijk om influencer te worden. Hoe meer volgers je hebt op TikTok (liefst uit een specifieke doelgroep), hoe interesssanter je voor merken. Zij betalen graag geld aan influencers voor het maken van zogenaamde ‘gesponsorde content’. Het is een fijne en makkelijke manier van reclame maken. Meestal verdien je geld per post of per video. 

2. Geld verdienen met affiliate marketing op TikTok

Een andere manier om geld te verdienen met TikTok is met affiliate marketing. Dit houdt in dat je één of meer producten aanbeveelt. Dit doe je met een speciale affiliate link. Zodra iemand op jouw link klikt en iets koopt krijg jij automatisch betaald.

Let er ook hierbij op dat de producten die jij aanraadt interessant zijn voor jouw volgers. 

3. Verkoop je eigen producten op TikTok

Als je zelf een product hebt, kun je dit uiteraard ook promoten op TikTok. Verwijs mensen naar je website of een betaalpagina. Bij een duurder product kun je ze ook vragen of ze contact met je op willen nemen via een privébericht. 

4. Verkoop merchandise

Heb je een populair kanaal maar zit je niet in een bepaalde niche? Daardoor kan jouw kanaal minder aantrekkelijk zijn voor adverteerders. Maar wat je wel kunt doen is je eigen merchandise verkopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld T-shirts, telefoonhoesjes of andere items met bijvoorbeeld jouw kanaalnaam erop. Zorg ervoor dat je merchandise van goede kwaliteit is en promoot deze regelmatig in je video’s, zodat je volgers weten dat ze het kunnen kopen.

5. Ondersteunen van influencers

Heb je zelf geen zin om een eigen kanaal te beginnen, maar vind je deze manier van verdienen wel interesssant? Je kunt ook andere TikTokkers helpen met het krijgen van meer volgers en het aantrekken van meer sponsors. 

Er zijn behoorlijk veel kanalen die wel veel volgers hebben, maar geen enkel verdienmodel daaraan hebben hangen. Deze mensen doen het gewoon voor de lol. Je kunt aanbieden om sponsors te regelen en tips geven voor het laten groeien en professionaliseren van hun kanaal, in ruil voor een percentage van de inkomsten. 

6. TikTok ads inzetten

Heb je een eigen bedrijf en wil je meer klanten? Je kunt TikTok ads inzetten om bezoekers te trekken naar je eigen website.

Vragen over geld met TikTok

Hoeveel geld kun je verdienen met TikTok?

Hoeveel geld je kunt verdienen met TikTok hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal volgers en views dat je hebt, de kwaliteit van je content en het verdienmodel dat je gekozen hebt.

Is het mogelijk om fulltime geld te verdienen met TikTok?

Ja, het is mogelijk om fulltime geld te verdienen met TikTok. Sommige internationale TikTok-influencers verdienen tienduizenden dollars per maand met hun video’s. Zij hebben van hun TikTok-account hun carrière gemaakt.

Een fulltime inkomen met TikTok is ook in Nederland mogelijk. Natuurlijk vereist dit wel veel inzet en hard werken, maar als je een groot aantal volgers hebt en regelmatig leuke en/of waardevolle video’s plaatst is het mogelijk om hier genoeg geld mee te verdienen om hiervan te kunnen leven.

Hoeveel volgers en views heb je nodig om geld te verdienen via TikTok?

Voor de meeste methodes van geld verdienen is geen minimum aantal volgers nodig. Alhoewel meer natuurlijk altijd beter is. Om geld te kunnen verdienen met het TikTok Creator Fund – een programma van TikTok zelf – heb je wel een minimum aantal volgers nodig. 

Hoeveel volgers heb je nodig om toegang te krijgen tot TikTok Creator Fund?

Om toegang te krijgen tot het TikTok Creator Fund, moet je minimaal 10.000 volgers hebben en de afgelopen 30 dagen minimaal 100.000 views hebben behaald. Dit programma betaalt TikTok-gebruikers uit voor hun content op basis van het aantal views dat hun video’s krijgen.

Het TikTok Creator Fund is eigenlijk de minst goede manier om te verdienen met je TikTok account. De verdiensten zijn heel erg laag: een paar cent per 1000 views op je video. 

Wil je graag video’s maken en niks verkopen, maar gewoon geld verdienen per view? Dan kun je beter een YouTube kanaal starten. Daarbij verdien je, afhankelijk van je niche, enkele euro’s per 1000 views op je video. Dat is momenteel 100 keer zo veel. 

Vergelijkbare berichten