Geld verdienen met Google AdSense

Google AdSense is een van de makkelijkste om geld te verdienen met een eigen website of blog. Hoewel AdSense al meer dan 15 jaar bestaat zijn er nog veel Nederlandstalige bloggers die niet weten dat je hier ook in Nederland geld mee kunt verdienen.

Wil je graag meer weten over geld verdienen met Google AdSense? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe het werkt en of het interessant is voor jouw website.

(Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met tientallen AdSense websites sinds 2005, doe er je voordeel mee!).

Hoe het werkt

Dit is kort samengevat hoe het werkt:

  • Je meldt je aan bij Google AdSense
  • Je krijgt een code die je op je website moet plaatsen
  • Na goedkeuring regelt Google bijpassende advertenties en plaatst deze op jouw blog, hier hoef je verder niets voor te doen
  • Je wordt automatisch elke maand uitbetaald (vanaf € 70,-)
  • Wil je stoppen, dan haal je de code gewoon weer weg

Voordelen en nadelen

Er zijn verschillende manieren van geld verdienen met bloggen. Google AdSense is daar slechts eentje van. Waarom zou je nou voor AdSense kiezen?

Voordelen

Weinig werk
Eenmaal ingesteld blijf je geld verdienen aan de advertenties op jouw website. Alles wordt automatisch geregeld.

Vrijheid
Het maakt niet uit waarover je blogt. Google vindt altijd passende advertenties. Je bent dus helemaal vrij om te kiezen waarover je schrijft en hoeft niet een bepaald product aan te bevelen zoals bij gesponsorde posts, affiliate marketing of het verkopen van je eigen product.

Snel verdienen
Zodra je bezoekers hebt op je website begin je ook meteen met geld verdienen. Zodra een bezoeker op een advertentie klikt verdien je al geld. Dit gaat veel sneller dan dat je eerst iets moet verkopen. En die eerste euro’s kunnen erg motiverend werken, zeker in het begin.

Duidelijk
Je hebt 24 uur per dag inzicht in je statistieken en verdiensten.

Passief inkomen
Alle artikelen die je ooit geschreven hebt voor je website blijven continu geld opleveren. Ook als je stopt met nieuwe artikelen schrijven lopen je inkomsten gewoon door.

Nadelen

Veel bezoekers nodig
Als je een serieus inkomen wilt verdienen met puur en alleen Google AdSense dan heb je behoorlijk wat bezoekers nodig.

Stuurt je bezoekers weg
Niet elke website verdient meer met AdSense advertenties. Als je naast AdSense ook op andere manieren geld verdient met je website dan moet je kijken of het wel uit kan om er ook AdSense advertenties op te zetten. Want zodra een bezoeker op een advertentie klikt is hij of zij weg.

Dit hoeft op zich niet erg te zijn, als het maar niet botst met het doel van je site.

Wanneer je een blog hebt met kattenfilmpjes en je doel is om bezoekers te vermaken, dan is het geen probleem als iemand via een advertentie je site verlaat. Dat zorgt er immers voor dat jij wat geld verdient.

Maar wanneer het doel van jouw site is om jouw e-book van € 10,- te verkopen, dan is het zonde als iemand via een AdSense advertentie van de concurrent jouw site verlaat, en jij voor die klik (bijvoorbeeld) slechts 10 cent krijgt.

Testen

Wil je zeker weten of AdSense op jouw blog ook echt meer geld oplevert? Dan is er maar één manier om daar achter te komen en dat is door het te testen.

Hoeveel kun je verdienen met AdSense advertenties?

Hoeveel je kunt verdienen hangt af van verschillende factoren. Sommige adverteerders betalen per klik, anderen per weergave. Daarnaast hangen je verdiensten ook af van het aantal bezoekers op je website.

Google heeft een handige calculator ontwikkeld. Hierbij kun je aangeven in welke categorie de inhoud van je website valt en hoeveel bezoekers je verwacht. Google geeft je vervolgens een schatting van de jaarlijks te verachten inkomsten.

Meer geld verdienen

Hoeveel geld je uiteindelijk verdient hangt van verschillende factoren af. Hieronder wat tips om meer geld te verdienen met AdSense op je blog.

Meer bezoekers

Hoeveel je verdient hangt dus af van het aantal bezoekers op je website. Met 10x zoveel bezoekers per maand verdien je ook 10x zoveel geld. Je krijgt meer bezoekers door meer artikelen te schrijven. En door artikelen te schrijven over onderwerpen waar daadwerkelijk op gezocht wordt.

Lucratief onderwerp

Daarnaast speelt het onderwerp van je website ook een rol. Heb je een website over een onderwerp waar veel geld in omgaat – zoals hypotheken of verzekeringen – dan leveren die advertenties vaak meer op dan op een website over knutselen.

Maar laat je daardoor niet van de wijs brengen. Het is namelijk veel fijner om met veel plezier 10 artikelen te schrijven over een onderwerp wat je heel makkelijk afgaat, dan met pijn en moeite 1 artikel over een lucratief onderwerp eruit te persen. Als je dat te veel doet dan ga je de zin in het schrijven kwijtraken.

Ezoic – de ultieme AdSense upgrade

Ontvangt jouw website meer dan 10.000 bezoekers per maand? Dan kun je je aanmelden bij Ezoic. Ezoic kun je zien als een soort ‘upgrade’ van AdSense. Met Ezoic kun je tot 2,5 keer meer verdienen dan met enkel AdSense.

Uitbetaling

AdSense betaalt (in Nederland) uit zodra je die maand een bedrag van € 70,- of meer hebt verdiend.

De kans is groot dat je de eerste maand niet meteen op dat bedrag zit, maar dat is geen probleem. Je saldo blijft gewoon oplopen, net zo lang totdat je op het totaalbedrag van minimaal € 70,- zit.

De uitbetaling vindt automatisch plaats, je hoeft geen betalingsverzoek in te dienen.

Betrouwbaar

Ik gebruik AdSense sinds 2005 en ben vanaf het eerste moment netjes elke maand uitbetaald. Voor mij is Google AdSense dan ook een betrouwbare partner om mee samen te werken.

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van AdSense. Je loopt dus geen risico. Enige voorwaarde voor deelname is dat je website aan het beleid van AdSense voldoet.

Het is daarom erg belangrijk om je e-mail goed in de gaten te houden. Als er problemen zijn met je pagina’s dan kan het zijn dat de advertentieweergave tijdelijk wordt uitgeschakeld. Je krijgt hiervan automatisch een melding van AdSense. Zodra je het probleem verholpen hebt zullen de advertenties weer getoond worden.

Passief inkomen

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met bloggen. AdSense is er slechts eentje van. Maar wel eentje die zich al meer dan 15 jaar bewezen heeft.

Met AdSense kun je bouwen aan een passief inkomen. Het is een lange termijn manier van geld verdienen. In eerste instantie levert het niet zo veel op. Maar met elk waardevol artikel dat jij publiceert verhoog je het bedrag dat je maandelijks van AdSense ontvangt.

Een AdSense website die uit waardevolle artikelen bestaat kan jarenlang geld opleveren, zonder dat je er al te veel uren in hoeft te steken. Een ideale manier van passief inkomen verdienen.

Vergelijkbare berichten