Geld Verdienen Vanuit Huis Met Een Eigen 0900 Nummer – Zo Werkt Het

Geld verdienen met het ontvangen van telefoontjes? Met een eigen 0900-nummer kun je geld verdienen zodra andere mensen jou bellen. Kan iedereen een 0900 nummer aanvragen? En hoeveel kun je ermee verdienen? Dat blijkt behoorlijk veel te zijn. Wij zochten het voor je uit.

Hoe verdien je geld met een 0900-nummer? Je kunt geld verdienen met een (betaald) 0900-nummer zodra andere mensen dit nummer bellen. Het 0900-nummer wordt automatisch doorgeschakeld naar jouw vaste of mobiele telefoon. De beller betaalt extra kosten per gesprek of per minuut. Jij ontvangt hier een deel van. Hoe vaker of hoe langer je gebeld wordt, hoe meer je dus kunt verdienen.

Sommige mensen denken dat dit een makkelijke manier van geld verdienen is, maar je moet natuurlijk wel iets waardevols te bieden hebben, wil je ervoor zorgen dat veel mensen met jouw nummer bellen. Daarom hieronder een paar voorbeelden van succesvolle betaalde telefoondiensten:

1 – Servicenummer voor je eigen bedrijf

Geef jij regelmatig advies aan mensen en heb je nog geen betaalde informatielijn? Dan is de kans groot dat je hiermee een lucratieve bron van inkomsten mist.

Start een 0900-nummer waar mensen naartoe kunnen bellen voor een oplossing bij diverse soorten problemen. Zo hoef je niet de deur uit en kun je via je telefoon geld verdienen door mensen te helpen. Een paar voorbeelden:

Helpdesk – Een telefonische helpdesk waar mensen mee kunnen bellen zodra zij problemen hebben met hun computer, smartphone of tablet.

Administratie – Helpen bij het regelen van de administratie, zoals het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen.

Technisch advies – bijvoorbeeld vragen over het uitvoeren van klussen in en om het huis.

2 – Training, coaching en advies

Een luisterend oor bieden, geven van tips en eventueel verwijzen naar hulp. Bijvoorbeeld:

Opvoeding – Geven van opvoedadvies en tips aan ouders.

Relatieproblemen – Bieden van een luisterend oor en geven van tips ter verbetering.

Voedingsadvies – Geven van persoonlijk advies. Bieden van hulp bij het opstellen van een persoonlijk voedingsplan.

Taaltraining – Als je een buitenlandse taal vloeiend kunt spreken dan kun je mensen helpen met hun uitspraak en het voeren van gesprekken.

3 – Spirituele hulplijn

Je spirituele en/of paranormale gaven inzetten om andere mensen te helpen bij problemen of vraagstukken op het gebied van o.a.:

 • liefde en relatie
 • het terugvinden van hun balans
 • duiden van dromen
 • persoonlijke ontwikkeling
 • het verwerken van verdriet

Dit kan eventueel met behulp van astrologie, het leggen van kaarten of andere hulpmiddelen.

4 – Adult (18+) telefoonlijn

Gesprekken voeren met een erotisch karakter. Dit soort gesprekken hebben als doel om de beller te vermaken en zo lang mogelijk aan de lijn te houden.

5 – Opgenomen bandje

Hierij krijgt de beller jou niet “live” aan de lijn, maar krijgt deze een bandje te horen met een boodschap. Bijvoorbeeld:

 • tips voor die dag op een bepaalde vakantiebestemming
 • horoscooop van de dag
 • activiteiten om die dag te doen
 • beursadvies

Zo hoef je niet steeds zelf de telefoon op te nemen en kun je verdienen aan de bellers terwijl jij andere dingen doet.

Hoe kun je een 0900-nummer aanvragen?

Veel mensen denken dat alleen grote bedrijven een betaald informatienummer kunnen aanvragen, maar in principe kan iedereen een betaalde informatiedienst starten.

Lees bij het aanvragen van een eigen betaald nummer duidelijk de voorwaarden door. Kies een makkelijk te onhouden telefoonnummer en bepaal of je mensen per gesprek of per minuut wilt laten betalen.

Er zijn verschillende soorten 0900-nummers en het is bij het aanvragen ervan erg belangrijk de juiste soort te kiezen.

0900-nummer

Deze nummers worden gebruikt voor serieuze informatiediensten. Bijvoorbeeld als servicenummer voor je eigen bedrijf of als advieslijn. Hieronder vallen de meeste coaching- en adviesdiensten.

Daarnaast heb je nog twee andere soorten betaalde nummers

0909-nummer

Deze nummers zijn voor amusement (=vermaak). Spirituele hulplijnen vallen hier ook onder.

0906-nummer

Deze nummers zijn voor erotische diensten.

Hoe zorg je voor bellers?

Het klinkt heel makkelijk: geld verdienen met inkomende telefoontjes ontvangen, maar je verdient natuurlijk helemaal niks als mensen niet weten dat jouw nummer bestaat. En hoe meer mensen jouw 0900-nummer bellen, hoe meer geld je kunt verdienen. Maar hoe kom je nou aan meer bellers?

Eigen website

Als je een eigen website hebt dan kun je je 0900-nummer in de contactgegevens zetten. Ook kun je apart op de website aangeven dat je beschikbaar bent voor telefonisch advies. Vermeld daarbij de tijden waarop je bereikbaar bent.

Adverteren

Je kunt zowel gratis als betaald adverteren. Bij de meeste supermarkten kun je gratis een advertentie ophangen. Daarnaast kun je adverteren op websites als Marktplaats. Ook kun je adverteren in regionale kranten of relevante tijdschriften.

En denk eens aan alternatieve manieren, zoals het drukken van je 0900-nummer op pennen of flyers.

Hoeveel geld kun je verdienen met een eigen 0900-nummer?

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met een betaald telefoonnummer hangt natuurlijk af van het tarief wat je vraagt en het aantal gesprekken dat je voert.

Hieronder een rekenvoorbeeld wat je kunt verdienen met een advieslijn van € 0,80 per minuut.

Scenario 1 – Informatienummer wat overdag tijdens kantooruren bereikbaar is. Er wordt vrij weinig gebeld: ongeveer 1x per uur. Een gesprek duurt gemiddeld 3 minuten. Dit levert, na aftrek van de kosten, ongeveer € 377,11 op.

Scenario 2 – Informatienummer wat onverdag tijdens kantooruren bereikbaar is. Er wordt veel gebeld, namelijk 20x per uur. Een gesprek duurt gemiddeld 2 minuten. Dit levert, na aftrek van de kosten, onveveer € 4.400,26 op.

Scenario 1Scenario 2
Hoe vaak1x per uur20x per uur
Gespreksduur3 minuten2 minuten
Totaal€ 377,11€ 4400,26

Deze tabel is opgesteld met behulp van gegevens van BelEasy

Extra tip om geld te verdienen met een betaald nummer

Als je regelmatig meedoet met prijsvragen en winacties op internet, dan heb je vast ontdekt dat jouw gegevens gebruikt worden om jou reclame toe te sturen. Niet alleen via e-mail en via de post, maar ook via de telefoon.

Word je nou gek van die callcenters die jou steeds bellen, dan is het een goed idee om in het vervolg je 0900-nummer in te vullen in plaats van je 06- of je vaste nummer. Mocht je dan gebeld worden door een callcenter, dan krijg jij betaald per minuut dat zij jou bellen. Worden die irritante telefoontjes ineens een stuk minder vervelend van.

Je krijgt meer telefoontjes door je telefoonnummer in te vullen op prijsvergelijkingssites of op sites met een knop “Bel mij terug”.

Samengevat

Die laatste tip is een extraatje. Van die paar callcenters word je niet rijk. Zorg dat je zelf ook waarde kunt leveren voor echte bellers.

Voordelen:

 • Je kunt makkelijk (extra) geld verdienen met een informatielijn
 • Iedereen kan er eentje starten

Nadelen:

 • Je moet wel bereikbaar zijn op vaste tijden
 • Mensen moeten weten dat je bestaat, je moet dus adverteren
 • Het is belangrijk om de voorwaarden voor het aanvragen van een betaald nummer goed door te nemen

Als je eerlijk bent over de service die je biedt en duidelijke informatie geeft over de kosten, dan ben je transparant en weten de bellers wat ze van je kunnen verwachten.

Vergelijkbare berichten