Meer geld verdienen met Marktplaats

Wil je meer geld verdienen met Marktplaats dan je tot nu toe hebt gedaan? Dan is dit artikel geknipt voor jou. Hier lees je:

 • hoe je een doorlopende handel kunt beginnen (in plaats van enkel af en toe wat overbodige spulletjes te verkopen)
 • welke producten goed verkopen op Marktplaats
 • waar handel in zit
 • tips voor een goede advertentie
 • …en nog veel meer

Leestip: Makkelijk Geld Verdienen Vanuit Huis met het Testen van Producten

Geld verdienen met Markplaats

De meeste mensen gebruiken Marktplaats alleen om af en toe wat overbodige spullen te verkopen. Dit is een mooie manier van geld verdienen. Helemaal als je eens kritisch naar je spullen kijkt met de vraag of je er de komende paar jaar echt iets mee gaat doen.

Je huis of je garage een goede opruimbeurt geven kan je een goede som geld opleveren, zeker als je de tips verderop toepast. Het is niet moeilijk en vrijwel iedereen kan dit. Het nadeel is dat je hiermee slechts éénmalig geld mee verdient. Daarna zijn de spullen op.

Maar wist je dat het ook mogelijk is om een constante stroom aan inkomsten te halen uit Marktplaats? Dit kan o.a. op de volgende drie manieren:

 1. Een handel beginnen (goedkoop inkopen en duurder doorverkopen)
 2. Eigen diensten aanbieden
 3. Affiliate marketing

1. Een handel beginnen op Marktplaats

Door een eigen handel te beginnen op Marktplaats kun je ervoor zorgen dat je blijvend geld verdient aan de spullen die je op Marktplaats zet. De bedoeling van je handel is dan dat je de spullen ergens goedkoop in kunt kopen en voor een hoger bedrag weer verkoopt.

Dit prijsverschil tussen inkoop en verkoop kun je bereiken door de spullen op te knappen of doordat je een plek weet waar je ze goedkoop kunt inkopen.

Voorbeelden van handeltjes via Marktplaats

Opknappen

Veel mensen onderschatten de waarde van hun gebruikte spullen, zeker als er duidelijk gebruikt uitziet of erger nog: als het niet meer doet wat het moet doen.

Het zal je verbazen hoe weinig mensen zelf de moeite nemen om iets te repareren. Vaak weten ze ook niet eens hoe het moet. En als geld niet echt een rol speelt dan wordt er al gauw voor gekozen om dan maar iets nieuws te kopen. En de ‘oude rommel’ weg te doen.

Ben je handig met sleutelen, of creatief met verven, dan kun je

 • Oude meubels voor een zacht prijsje kopen, een vintage-look geven en weer doorverkopen
 • Kapotte scooters voor een habbekrats kopen, repareren en weer doorverkopen
 • Hout inkopen en zelfgemaakte producten verkopen, zoals bijvoorbeeld meubels, tuinhuisjes en kippenhokken

De mogelijkheden zijn eindeloos. Vraag jezelf hierbij af: waar ben ik goed in en wat vind ik leuk om te doen?

Goedkoop inkopen en duurder verkopen

Hierbij verbeter je verder niks aan wat je ingekocht hebt, maar verkoop je het meteen weer door voor een hoger bedrag. Dit kun je doen door:

 • Partijen inkopen en per stuk doorverkopen, bijvoorbeeld kleding of fietsen
 • Spullen inkopen tijdens een kortingsactie en later weer verkopen
 • Seizoensartikelen buiten het seizoen om kopen en verkopen zodra er weer vraag naar is (bijvoorbeeld kerst- of tuinartikelen)
 • Collectors-items inkopen en verkopen zodra deze niet meer verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld speciale modellen/uitvoeringen (van bijvoorbeeld LEGO)

Waar zit handel in?

Hieronder vind je een lijstje van producten waar veel handel in zit op Marktplaats. Bied het aan voor een goede prijs en je raakt het snel kwijt!

ProductTips
Kleding en accessoiresNetjes strijken of beter nog: draag het en maak een foto.
ElektronicaSmartphones, laptops, tablets en camera’s, laat zien dat het nog werkt
MeubelsIn goede staat of van een bepaalde stijl, bied ook sets aan
BoekenPopulaire boeken per stuk, minder bekende boeken per set
SportuitrustingSki’s, snowboards, thuisfitness, sportkleding
KinderspeelgoedVerwijs mensen ook naar je andere speelgoedadvertenties
Auto’sEen schoon en fris interieur verkoopt goed. Gebruik cockpitspray
Producten waarin veel handel zit op Marktplaats

2. Eigen diensten aanbieden

Naast het in- en verkopen van spullen kun je op Marktplaats ook geld verdienen door je eigen diensten aan te bieden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • klussen
 • huishoudelijke hulp
 • massages
 • tuinonderhoud
 • strijkservice
 • oppas / kinderopvang
 • koerier of chauffeur
 • verzorgen van kinderfeestjes

Een volledig overzicht van de mogelijke diensten waarmee je geld kunt verdienen op Marktplaats vind je in de rubriek Diensten en Vakmensen.

3. Affiliate marketing

Er is nog een derde manier waarbij je geen eigen spullen hoeft te hebben of in te kopen. Dit is ‘affiliate marketing’.

Bij affiliate marketing bied je producten van iemand anders aan. Met een speciale link stuur je mensen door naar een website waar dat product te koop is. Elke keer wanneer er een product via jouw link wordt verkocht krijg jij daar een vergoeding voor. Je hebt hier zelf geen eigen website voor nodig.

Het is goed mogelijk om met affiliate marketing veel geld te verdienen op Marktplaats, zonder dat je zelf producten hoeft in te kopen of op te slaan. Meer hierover lees je in het artikel Geld verdienen met affiliate marketing.

Wat verkoopt goed op Marktplaats?

Wat de beste handel is hangt ook af van waar jij thuis in bent en hoeveel geld je hebt om te investeren.

Als je verstand hebt van auto’s én je hebt geld om te investeren dan kun je daar behoorlijk wat geld mee verdienen. Maar als je geen verstand van auto’s hebt dan weet je totaal niet waar je op moet letten bij de aankoop. In dat geval is de handel in auto’s voor jou een enorm risico en heeft het meer van gokken dan van serieuze handel.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor kinderspeelgoed of meubels. Het is erg handig als je weet wat er op dit moment ‘in’ is en waar veel vraag naar is.

Tip: Verdiep je in het begin in één bepaalde soort producten waar je al behoorlijk in thuis bent. Bijvoorbeeld scooters, spelcomputers, merkkleding of gitaren. Als je dat product op Marktplaats een tijdje in de gaten houdt weet je precies wat de prijzen zijn en kun je, zodra je een kansje ziet, snel handelen en het product weer voor een hogere prijs verkopen op Marktplaats.

Gewilde producten op Marktplaats per seizoen

Er zijn een aantal producten die tijdelijk erg gewild zijn op Marktplaats.

PeriodeProducten
Voorjaarcampers, tuinmeubelen, plantjes
Zomerzwembaden, airco’s, parasols, ventilatoren, sproeiers, schaduwdoeken
Novemberkinderspeelgoed (i.v.m. de feestdagen)
SchaatsweerSchaatsen, kinderskipakken
Marktplaats handel per seizoen

Dit betekent vaak ook dat die producten buiten het topseizoen om voor een lagere prijs verkrijgbaar zijn. De vraag is dan immers laag. Hou dit een tijdje in de gaten en je kunt sneller beoordelen of ergens een interessante handel voor jou in zit.

Tips en voorbeelden van goede Markplaats advertenties

Een goede advertentie verkoopt beter. Goede advertenties maken is een trucje dat je kunt leren. Het is erg belangrijk om dat onder de knie te krijgen, want met een goede advertentie verkoop je meer en verdien je dus ook meer geld.

Tips voor een goede titel

De titel bepaalt (samen met de foto) of mensen wel of niet op jouw advertentie klikken. Jouw advertentie moet eruit springen vergeleken met die andere advertenties. Hoe doe je dat?

Mensen moeten bij jouw titel meteen het gevoel hebben van ‘dat is precies wat ik zoek!’. Dit kun je bereiken door in de titel niet alleen het product te zetten, maar ook een extra voordeel erbij te vermelden

Voorbeelden van goede titels die dit toepassen:

 • Bugaboo kinderwagen – in zeer goede staat
 • Camper huren + gratis buiteninventaris
 • Samsung tablet – nieuw in doos
 • Zanussi wasmachine – met garantie

Tips voor goede foto’s

Naast de titel bepaalt de foto ook of mensen klikken of niet. Dit zijn veel gemaakte fouten met foto’s waardoor mensen de advertentie voorbijscrollen:

Geen foto (de allerergste fout)
Het is heel moeilijk, bijna onmogelijk zelfs, om een product ongezien te verkopen. Zorg dus voor op zijn minst één foto.

Te weinig foto’s
Marktplaats geeft aan dat producten met 4-5 foto’s het beste verkopen. Maak foto’s van verschillende kanten of verschillende onderdelen, zodat mensen een goede indruk krijgen. Zet belangrijke details apart op de foto.

Onduidelijke foto’s
Zorg voor een goede belichting. Maak indien mogelijk gebruik van daglicht door je foto’s buiten of vlakbij het raam te maken. Hou je camera stil zodat je scherpe foto’s krijgt.

Goede omschrijving

Geef een duidelijke omschrijving van het product dat je verkoopt. Noem niet alleen het merk en het model, maar vermeld ook de afmetingen. Zitten er extra accessoires bij, noem deze dan ook.

Bedenk van tevoren wat veel gestelde vragen zijn en beantwoord deze. Staan er dingen op de foto die de koper er niet bij krijgt, zet dat dan ook duidelijk in je omschrijving om misverstanden te voorkomen.

Is het artikel zo goed als nieuw, zet dat er duidelijk bij. Geef ook aan of er sprake is van beschadigingen of krasjes. Dit voorkomt gedoe achteraf.

Gevorderden-tip – Benoem ook de voordelen voor de koper. Dus bij een buggy niet alleen een lijstje met specificaties, waaronder ‘met regenkap’, maar verderop nog een uitgebreidere omschrijving: ‘Dankzij de regenkap blijft je kindje ook met slecht weer droog.

Controleer tenslotte je tekst op spel- en typfouten. Deze kunnen het vertrouwen van de koper behoorlijk ondermijnen. Vraag eventueel iemand anders om je advertentie na te kijken.

Kies de juiste prijs

Doe onderzoek naar vergelijkbare artikelen op Marktplaats om te zien wat een redelijke prijs is. Ga ongeveer in het midden zitten. Hou daarbij rekening met de staat van je artikel.

Vergelijkbare berichten